Stichting SUVONO

 Wie zijn wij? 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Stichting SUVONO
Wie zijn wij?

In de Oost-Javaanse stad Malang woonden in het verleden vele Nederlanders in welvaart en voorspoed. Nog steeds is Malang een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. Omringd door bergen is het er relatief koel.

Helaas kent Malang ook grote armoede, zoals in de wijk Sukun. Midden in die wijk werkt Pipiet, sociaal werkster, die er zelf is geboren en 5 jaar niet kon lopen vanwege polio. Tot de allerarmsten van de wijk behoorde zij.

Haar eerste glas melk dronk ze op haar 25ste jaar, in Holland. Nu deelt ze maandelijks 180 glazen verse koeiemelk uit aan peuters in de wijk. De eerste hulp uit Holland, waar ze recent was, is al aangekomen.

180 kinder-tandenborstels, kleurdozen, pennen, podloden, schriftjes, gebruikt speelgoed en gebruikte kinderkleding heeft ze al kunnen uitdelen. Zieke en gehandicapte peuters laat ze onderzoeken en probeert ze hierna verder te helpen.

Ondanks de leerplicht kunnen toch veel kinderen niet naar school, omdat de ouders het boekengeld en het uniformpje niet kunnen betalen. Pipiet weet hier uit eigen ervaring als kind alles van. Met soms hulp en soms niet heeft ze toch de SMA (Havo) kunnen doorlopen.

Vaak werd ze midden onder de les de klas uitgeroepen, omdat de achterstand van betalen te groot werd. Verschrikkelijk was dat! Nu probeert ze kinderen naar school te laten gaan met 2 euro per maand en enkele kennissen uit Voorburg hebben nu wat kinderen naar de Katholieke school laten sturen voor 48 euro per jaar. Daar is het onderwijs zeer goed en er is een goede sfeer.

Natuurlijk zijn daar kinderen welkom van andere geloofsovertuigingen. Veel arme kinderen zijn van huis uit islamitisch. Maar tenminste 40 kinderen zijn nog thuis. Ze heeft van allemaal al foto's laten maken, met de basisgegevens erbij, voor eventuele adoptie-ouders.

Haar projecten zijn direct aan de bron van de armoede. Zij kent de echte armen, mensen dus die echt helemaal niets hebben en ze weet ze te wonen en ook hoe ze wonen en wat ze proberen om in leven te blijven.

In Voorburg vond ze steun van Drs. Fenny Gerrits, voorzitter van de Wijkvereniging van Voorburg-Noord. Samen hebben ze de stichting Wijkband Sukun-Voorburg Noord opgezet. De basis is er nu. Maar nu nog mensen, die daadwerkelijk kunnen helpen.

Pipiet zou u er ontzettend dankbaar voor zijn!

Pim Vroegop
Jl. Siwalan 2
Malang 65146 Jatim
suvono.nl · online doneren · © 2005-2021

3,115,375 pageviews Mede mogelijk gemaakt door indahnesia.com