Madura

 28 februari 2022: Foto-serie Suvono op Madura [3] 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Madura
28 februari 2022: Foto-serie Suvono op Madura [3]

Op deze pagina de derde serie van tien foto's van het eiland Madura.


Aan de vuurtoren aan de Noordkust van Regentschap Bangkalan, in het westen van het eiland deden we een leuke ontdekking, het Nederlands-Indische plaatje is nog intact."Onder de Regering van Z.M. WILLEM III, Koning der Nederlanden, enz. enz. enz. opgerigt voor vastlicht tweede grootte,1879" We zullen daar zeker stoppen.


Een buitengewoon enthousiast onthaal was er in de plaats Sreseh, in de zuidwestelijke delta van Regentschap Sampang. Links (met bril) is de Tjamat (Camat) van Sreseh, alwaar mooie mangroven bossen een ware attractie is. Een boottochtje door deze delta, gaan we hier zeker maken, met een bezoek aan een geisoleerd liggend dorp, dat alleen met een pont te bereiken is.


Het Rose Hotel met redelijke kamers in het Regentschap Bangkalan, is een van de gekozen hotels in Bangkalan.


Het eenvoudige, maar gezellige restaurant van het Semilir Hotel te Sampang is er voor ons ontbijt. In samenwerking met het hotel verzorgen wij het ontbijt voor u, dat deels extern door dames wordt gemaakt.


Hier nog een foto, gemaakt in dat restaurant, genoemd bij de vorige foto, maar nu met de dames, die voor het ontbijt gaan zorgen, dat door ons is goedgekeurd. Tijdens de gehele reis zorgen wij voor een internationaal ontbijt, op het Unitavel-Holland niveau van de jaren '70 en '80 tijdens de Java-rondreizen.


Het eiland Madura is als een brood dat in vier sneetjes is gesneden. Hier gaat het om het gebied van het Regentschap Sampang. Met dus een Zuidkust, waar dus ook de gelijknamige stad ligt en een Noordkust.


Op het terrein van Hotel Semilir. Vrienden (in dit geval vriendinnen) zijn op Madura zo gemaakt.


Bij aankomst in de Stad Sampang wordt een welkomstdans opgevoerd. Wellicht mogen we voor dit doel gebruikmaken van de statige pendopo van de Regent.


Nog even terug naar het zuidwestelijk kustgebied bij Sreseh. Links met bril de Camat (districtshoofd) van het gebied en links naast hem een wijkhoofd in het stadje. rechts (met zwarte mondkap) staat de Lurah van het geisoleerde dorp, waar we een bezoek zullen brengen. Als we hem mogen geloven, zagen hier de kinderen voor het eerst een Europeaan in levende lijve.


Het landkaartje met het plaatsje Sreseh in het deltagebied, als genoemd bij foto 2 en 9.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,935,613 pageviews