Madura

 11 maart 2022: Foto-serie Suvono op Madura [7] 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Madura
11 maart 2022: Foto-serie Suvono op Madura [7]

Op deze pagina de zevende serie van vijftien foto's van het eiland Madura.


Voor de meeste van onze groepen begint de reis bij aankomst op het vliegveld te Surabaya.


De ruimbagage gaat in de kofferwagen meteen vooruit naar ons hotel te Sampang.


We moeten nog dwars door Surabaya rijden om bij de beroemde SURAMADU-brug te komen. Het uitzicht naar beide kanten van de brug is mooi.


Zodra we over de brug zijn, rijden we op Madura en zijn op dat moment in het Regentschap Bangkalan, in het districht Labang.


Het Regentschap Bangkalan zelf bewaren we op deze rondreis voor het laatst , dat we zullen bezoeken via de noord-route, maar op weg naar Sampang, waar we twee overnachtingen hebben, komen we al door 5 Bangkalanse districten, te weten Labang, Tragah, Tanah Merah, Galis en Blega.


Te Tanah Merah zullen we een sanitaire stop maken. U krijgt hier een fris drankje aangeboden terwijl u ogen te kort komt aan het prachtige antiek dat hier wordt verkocht. Voor liefhebbers van antiek kunt u uw hart ophalen. En eventueel tot koop aangaan. Dit bedrijf heeft ervaring met het verschepen van antiek naar Europa.


De tijd in Tanah Merah is beperkt, want onze route gaan voort langs de weg waar vroeger de spoorlijn liep van de "MADOERA TRAM".


Veel van de Madoera-tram is er helaas niet meer te zien. Maar deze spoorbrug bij Sampang ligt er nog steeds.


Het kaartje voor de route van Blega naar Torjun (Tordjoen).


En dan zijn we uiteindelijk aangekomen in de stad Sampang. Hier zullen we worden ontvangen door de plaatselijke otoriteiten. Onder het genot van een drankje zullen we kunnen kennismaken met ons locale team en een welkomstdans aangeboden krijgen in de Pendopo van het Regentschap. Iets dat normaal alleen voor bijzondere genodigden plaats vindt.


Het kantoor van de Regent (Bupati) van Sampang, alwaar wij in de Pendopo worden ontvangen.


Warm ontvangst door de Plv. Bupati van Sampang.


Onze gastvrouwen te Sampang.


Danseressen van Sampang zullen een Welkomstdans opvoeren.


Tenslotte rijden we naar ons hotel, waar wij twee nachten zullen blijven. Bij aankomst zullen de kamersleutels worden uitgedeeld in het eenvoudige, maar gezellige restaurant van het hotel. Hier wordt ook het Suvono-ontbijt geserveerd.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,934,468 pageviews