Nieuws

 13 november 2012: Demonstratie Japanse ambassade 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
13 november 2012: Demonstratie Japanse ambassade

Demonstratie bij de Japanse Ambassade te Den Haag.

Foto 1: Stichting JES (Japanse Ere-schulden) zet zich al vele jaren in voor de erkenning van - en een vergoeding voor - de slachtoffers van de Japanse bezetting in Nederlands-Indië van 1942 - 1945. Een van de activiteiten van stichting JES is een maandelijkse demonstratie voor de Japanse Ambassade.

Foto 2: Mevrouw Elizabeth van Kampen is een van deze oorlogsslachtoffers. Zij is de schoolsponsor van de Suvono-tweeling Shella en Shelly en helpt ook de invalide vrouw Mbak Tien in kampong Sukun met maandelijkse hulp. Als jarenlang is zij sponsor van stichting Suvono en in het verleden hielp zij zelfs 10 schoolkinderen! Zij is al jarenlang een van de meest trouwe demonstranten bij de Japanse ambassade al moet zij steeds van ver komen. Zij nodigde Suvono-voorzitter Pim Vroegop uit, om een demonstratie bij te wonen en Pim kwam.

Foto 3: Omdat de Indische verenigingen en organisaties in Nederland natuurlijk steeds kleiner worden is bundeling en/of wederzijdse solidariteit onontbeerlijk. Deze overweging speelde mee aan Pim's bezoek aan deze activiteit van Stichting JES.

Op deze foto de terugkomst van de voorzitter van stichtng JES J.F. van Wagtendonk met een kleine groep afgevaardigden uit de Japanse ambassade alwaar zij zijn ontvangen door de nieuwe Japanse ambassadeur. Voor de ambassade wordt verslag gedaan over de resultaten van deze ontmoeting. Aan de overkant luisteren zo'n 35 demonstranten met aandacht.

Foto 4: Veel leuzen en spandoeken worden steeds weer meegenomen bij iedere demonstratie. Mensen die groot onrecht is aangedaan. Het waren er honderdduizenden. Er zijn er nog maar een handvol over nu en Japan heeft nog steeds geen gebaar gemaakt.

Foto 5: In het nabij gelegen Bel Air Hotel komen de demonstranten weer wat op temperatuur in een zaaltje, waar koffie en een broodje klaar staan in een zaaltje op de begane grond. De groep was daar aanzienlijk groter geworden door vrienden en familie die de demonstranten bij de Japanse Ambassade hadden gebracht. De voorzitter van stichting JES doet verder verslag over de stand van zaken na deze demonstratie.

Er is nog steeds hoop! Wij als stichting Suvono - hopen vurig - voor al deze nog resterende slachtoffers - dat Japan besluiten zal om voor hen iets te doen.

De volgende demonsratie bij de Japanse ambassade is op 11 december 2012. (en verder iedere 2e dinsdag van de maand).

suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,887,603 pageviews