Nieuws

 28 september 2022: Een onvergetelijke dag voor alle Suvono kinderen 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
28 september 2022: Een onvergetelijke dag voor alle Suvono kinderen

Het was vooraf al aangekondigd. Vanuit de Surinaams-Javaanse gemeenschap in Nederland kregen wij als stichting al heel wat jaren hulp voor een schoolmeisje en haar familie in Sukun. Maar deze keer zouden wij persoonlijk bezoek krijgen, met een groepje afgevaardigden uit deze gemeenschap, met de bedoeling om er een feest van te maken, waar vooraf al was ingezameld. Niet alleen dat, ook een enorme grote - en loodzware tas met snoep uit Nederland werd overhandigd aan Sofia voor de Suvono-kinderen.

We hadden besloten om te laten zien, dat de kinderen het niet alleen goed doen op school, maar dat ze ook gemotiveerd zijn om de culturele dansen op te voeren. Met trots, want ook de kleintjes hebben goed geoefend.

Sofia Wati heeft de organisatie van het programma tot in de kleinste details goed georganiseerd. In samenwerking met het buurt-bestuur is de weg afgesloten rond het Suvono-kantoor, omdat er voor de deur een enorm podium werd gebouwd. Wijkbestuur, buren, de buurtboefjes, ja iedereen werd door Sofia gemobiliseerd. De auto's van de bezoekers mochten worden geparkeerd aan de overkant van het Suvono-gebouw op het terrein van een missie-post. De zusters van deze post konden meegenieten van het gevarieerde programma.

Het ruim twee uur durend podiumprogramma verliep professioneel , met een MC, zangeres en muziek. Veel werd er in het Javaans aangekondigd, immers de taal van de Surinaams-Javaanse gemeenschap. Uit handen van de heren Misman Palas en Jakiem Asmowidjojo ontving Sofia een dikke stapel rupiah-biljetten als donatie voor de gemaakte kosten van deze bijzondere dag.

Het mag gezegd worden, met het bezoek uit Nederland was het succes compleet. Een vriendelijke groep, die zich meteen zichtbaar thuisvoelden bij ons in kampung Sukun. Het werd ook duidelijk, dat vooral de heer Misman Palas op het podium een toegevoegde waarde was op het gebied van entertainment.

Tot slot mochten we van de enthousiaste bezoekers vernemen, dat ze volgend jaar willen terugkomen. Vooraf hopen zij via hun vereniging - Kerukunan Boedi Sedjati - wederom een mooie donatie bijeen te sparen.

En wat is nu mooier om te mogen terugkijken op een geslaagde dag voor de kinderen van kampong Sukun, de bezoekers, de omgeving en voor alle vrijwilligers van Stichting Suvono.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,935,003 pageviews