Projecten

 Suvono kippenfarm 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Projecten
Suvono kippenfarm

Alda heeft gelukkig nu ook een nieuwe sponsor uit België. En deze sponsor meent het goed met het leven van kippen in het algemeen. Er is zelfs een leuke club: De Vrienden van Moeder Kip. Omdat we kersvers ook met een kippenfarm zijn begonnen, maakt Alda nu deel uit van de KPA (Klub Pencinta Ayam, Club met liefde voor kippen).

Voorlopig zijn het 6 meisjes en 2 jongens, die zich graag willen verdiepen in het leven van kippen. Het doel van deze club is, om te bereiken dat men wat vriendelijker met kippen omgaat. De kip speelt een belangrijke rol in de Indonesische samenleving. Daar heeft de haan ook een voorname betekenis.

De eieren die we nu verzamelen zijn voor dakloze bejaarden op straat. Deze 8 Suvono-kinderen willen op school ook spreekbeurten gaan houden over "Moeder kip". Ook willen ze bereiken dat in de wijk Sukun geen bont-geverfde kuikentjes meer worden verkocht als speelgoed voor kleine kinderen. Deze kuikentjes zijn meestal de tweede dag al dood, want ze krijgen geen verzorging en kleine kinderen gaan er ruw mee om.

We vinden het heel fijn om deze extra activiteit te mogen opzetten. Op de foto's: Pipiet bij de prille opzet van Kippenfarm Ibu Emy. De eerste eieren hebben hun weg al gevonden naar bejaarden die de nacht op straat moeten doorbrengen.


Suvono-kid Alda trekt zich het lot aan van de vele hanen in kampong Sukun, die vrijwel hun hele leven in korven en kleine hokken moeten doorbrengen. Als actief lid van de Club Pencinta Ayam haalt ze de dieren regelmatig uit de korven om ze wat liefde te geven.
Ons grondje voor de kippenfarm is inmiddels recht gemaakt. Helaas moest dat wat tenkoste van de natuur maar dat herstellen we snel. We konden dit doen uit een fonds dat beschikbaar is gesteld door de heer Eduard Dish. Het omheining is inmiddels ook klaar.

suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,935,136 pageviews