Projecten

 'Rumah Impuls' als centrum van de wijk 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Projecten
'Rumah Impuls' als centrum van de wijk

We hebben ons inloophuis 'Rumah Impuls' genoemd. De naam 'Rumah Impuls' (Huis Impuls) is aangedragen door de financier/donateur van dit huis, Eduard Disch uit Maastricht. Hij is de initiatiefnemer en huidige directeur van Stichting Algemeen Opvangcentrum Impuls in Maastricht. Impuls biedt tijdelijke dag- en nachtopvang aan mannen, vrouwen en kinderen in acute nood, die elders geen opvang vinden. Veelal mensen uit de sociaal-economische onderlaag van onze samenleving. Zie ook www.opvangcentrum-impuls.nl.

'Rumah Impuls' is een plek midden in de kampong, waar mensen neutraal advies, hulp, bescherming en onderdak kunnen vinden. Onderdak geven we op basis van uiterste nood en in princiepe voor maar één nacht. Helaas komt het regelmatig voor, dat er in gezinnen, maar ook op straat, geweldexplosies plaatsvinden waardoor er mensen over straat lopen, die wanhopig zijn en vaak al lichamelijk geweld hebben moeten ondervinden. Ook is 'Rumah Impuls' permanent bewaakt, er is dus altijd iemand.

Met de donatie van Eduard Disch hebben we het pand kunnen huren, het hek kunnen laten repareren, de materialen kunnen kopen voor aanleg van de waterleiding, die door vrijwilliger Eduard de Vries geplaatst is. Foto’s hiervan zijn uiteraard op deze website te vinden, klik hier om deze te bekijken.

Kortom deze donatie heeft ons een sterke positie gegeven in de kampong en mogelijk zal zelfs het maandelijks consultatiebureau er kunnen worden gehouden. Onze neutrale, niet aan een instantie gebonden positie geeft de mensen het gevoel, dat wij er zijn voor iedereen. Hiermee willen wij het mooie werk van de zusters, die al jarenlang een prachtig pand (het mooiste pand in de hele wijk, met zelfs wat groen/het enige groen in de wijk) niets te kort doen, maar wij zitten vanwege Pipiet Sulistyowati nog dichter bij de mensen die in de diepste armoede verkeren en nergens durven aankloppen, verstoten, verschopt en geschonden als ze zijn.

De bedoeling is ook, als het pand eenmaal is opgeknapt, dat er ook een sociaal karakter komt in de vorm van beschikbare ruimte voor kinder- verjaardagen. In deze huidige conditie zelfs, hebben we al een aantal malen kinderen de ruimte gegeven voor het vieren van hun verjaardag. Natuurlijk is dan ook limonade en wat snoep van 'Rumah Impuls'.

De bedoeling is ook om een vochtvrije kamer in te richten als Taman baca, een soort bibliotheekje dus, waar kinderen een boek kunnen pakken om het (ter plaatse) te lezen.

De kinderen zullen straks gauw 'Rumah Impuls' als hun huis beschouwen.
Financiële verantwoording

· Download 'financiële verantwoording' in Excel

Gerelateerde links

· Verbouwing 'Rumah Impuls'
· Foto's van het huidige kantoortje
· Vrijwilliger Ed de Vries aan het werk in Sukun
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,934,474 pageviews