Stichting SUVONO

 De stichting zelf 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Stichting SUVONO
De stichting zelf

Bij de totstandkoming van de stichting Wijkband Sukun (Malang) - Voorburg Noord, heeft inititiefnemer Pim Vroegop uitgesproken, dat deze wijkband op basis van gelijkwaardigheid tussen de wijken zal worden opgezet.

Hiermee wil hij voorkomen, dat het arme Sukun uitsluitend hulp zal kunnen verwachten van het ook al niet zo rijke Voorbug Noord. Het gaat er in deze band om, om elkaar aan te vullen.

In Sukun wonen en werken vele kleine, maar erg handige zelfstandige ondernemers. Hier zijn mensen tussen, die graag naar Voorburg komen, om de bewoners aldaar tips te geven om leuke dingen te maken en om hiervan een bestaan op te bouwen.

In de eerste berichtgevingen omtrent de wijkband (Suvono) zou wellicht de indruk kunnen worden gewekt, dat het gaat om eenzijdige hulp aan de armste kinderen van Sukun.

Omdat er recent dus een werkbezoek is geweest aan Sukun, door specialisten uit Nederland op het gebied van voeding- en hygiene,alsmede opvang van peuters met beperkingen, waaraan een aantal hulp-programma's zijn verbonden, doet niet af, aan de basis-opzet van gelijkwaadigheid.

Momenteel is er een bezoek aan Voorburg in voorbereiding van een groep dansers en kunstenaars die culturele voorstellingen zullen gaan houden, op de grote podia elders in Nederland.

· Krantenartikel rond oprichting Stichting Suvono


Bestuursvergaderingen

Oprichting Indonesisch rechtspersoon

Precies tien maanden na de oprichting van de Nederlandse stichting Wijkband Sukun - Voorburg Noord (11 maart 2005) is nu opgericht de Indonesische rechtspersoon : Lembaga Kotakota Suvono (11 januari 2006). Deze stichting heeft in de akte 8 activiteiten vastgelegd:

  • Het verzorgen en coordineren van alle aktiviteiten voor de Nederlandse Stichting Wijkband Sukun - Voorburg Noord. (SUVONO), waaronder ook de sociale hulp.
  • Het opzetten van samenwerking en het uitwisselen van informatie tussen steden in het binnen- en buitenland, op het gebied van onderwijs, kunst en cultuur.
  • Het houden van seminars, workshops en diverse programma's.
  • Het uitgeven van een journaal, bulletin of andere publicaties.
  • Het documenteren van foto's en audiovisueel materiaal.
  • Het houden van foto- en schilderijententoonstellingen, het organiseren van culturele voorstellingen en het maken van film-documentaires.
  • Het onderhouden van het cultureel erfgoed (waarbij het aanleggen van een historische bibliotheek).
  • Het beschermen van de natuur ter verbetering van het milieu.

Oprichtingsakte Indonesische rechtspersoon
Oprichtingsakte Indonesische rechtspersoon
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,958,724 pageviews