Foto's

 December 2008: Sinterklaasviering en soft opening leslokaal / aula 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
December 2008: Sinterklaasviering en soft opening leslokaal / aula

Op 5 december was het dan zo ver. De ingebruikname van onze prachtige aula cq. leslokaal. Daar is ie dan, dankzij hulp van de Gemeente Leidschendam-Voorburg en Stichting KICI in Den Haag. Dat we niet uitkwamen met onze begroting, daar konden onze sponsor en wij, helemaal niets aan doen. De prijzen gingen zo buitensporig omhoog, dat dit eigenlijk niet na te vertellen valt. Het hoeft ook niet, want onze wens (een leslokaal en aula) en het doel van onze sponser (hulp om een leslokaal in de kampong te bouwen) zijn volledig waar gemaakt.

Echt op z'n Indonesisch was bij de Soft-opening het geheel nog steeds niet echt af. De dagen ervoor was de mandoer (de hoofd-toekang) wegens familie-omstandigheden niet aan het werk, om de zaak netjes op tijd af te krijgen. Inmiddels is hij erweer en de afwerking is nog in volle gang.

Om de soft-opening te combineren met een maaltijd voor alle kinderen, werd mogelijk gemaakt door de heer J. du Moulin, die ruim op tijd een donatie schonk om al onze 150 kinderen te voorzien van een maaltijd. De Stichting Hati Bersatu schonk ons geld, waarmee we de maaltijd konden uitbreiden met drankjes en Hollandse speculaas, ook met nog eens een extra bijdrage van oud marinier G. van Soest.

En een telefoontje uit Frankrijk maakte ons helemaal blij, de oud Malanger H.van de Steenoven schonk ons een vorstelijk bedrag om Sinterklaas te vieren. De combinatie werd toen snel gemaakt. Softopening van ons leslokaal met eten, drinken en Sinterklaas-cadeautjes voor al onze kinderen. Wat een feest was dat!

Bij de foto's worden de gulle gevers dan ook nog eens extra bedankt door onze kinderen, veelal ook nog geadopteerd door deze sponsers zelf. Wat zijn er in Holland toch een prachtmensen en organisaties!

Ons lokaal is er, en is meteen in gebruik voor Nederlandse- en Engelse lessen en huiswerkhulp. Verder komt er een vervolg cursus voor Indonesische verpleegsters, die in Nederland mogen gaan werken, Pencak-silat, Culturele dansen en een gezondheidsprogramma voor ouderen.


suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,792,238 pageviews