Projecten

 Projecten en voorzieningen door SUVONO 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Projecten
Projecten en voorzieningen door SUVONO

Wereld-shirt

De Suvono-kas heeft eigenlijk nog nooit inhoud gehad, omdat alle binnengekomen donaties, steeds geheel naar de daarvoor bestemde projecten gaan. Dus kosten als benzine, parkeergelden, tips aan niet-vrijwilligers die soms moeten worden ingezet, scan- en andere kosten in het internetcafe, postzegels voor verzending informatie, de vaste lasten op kantoor, telefoon, en dergelijke hebben we steeds graag uit eigen zak betaald.

· Wereld-shirt

Lancering van ons nieuwe grote project

Het zat er al een poosje aan te komen. De opzet en bouw van een ruimte bij Rumah Impuls Sukun, waar de oudste Suvono-kinderen straks ontwerpen kunnen gaan maken voor allerlei zaken, die gemaakt kunnen worden en (vooral) lokaal verkocht kunnen worden.

· Lancering van ons nieuwe grote project

Suvono kippenfarm

Alda heeft gelukkig nu ook een nieuwe sponsor uit België. En deze sponsor meent het goed met het leven van kippen in het algemeen. Er is zelfs een leuke club: De Vrienden van Moeder Kip. Omdat we kersvers ook met een kippenfarm zijn begonnen, maakt Alda nu deel uit van de KPA (Klub Pencinta Ayam, Club met liefde voor kippen).

· Suvono kippenfarm

'Rumah Impuls' als centrum van de wijk

We hebben ons inloophuis 'Rumah Impuls' genoemd. De naam 'Rumah Impuls' (Huis Impuls) is aangedragen door de financier/donateur van dit huis, Eduard Disch uit Maastricht. Hij is de initiatiefnemer en huidige directeur van Stichting Algemeen Opvangcentrum Impuls in Maastricht. Impuls biedt tijdelijke dag- en nachtopvang aan mannen, vrouwen en kinderen in acute nood, die elders geen opvang vinden. Veelal mensen uit de sociaal-economische onderlaag van onze samenleving.

· 'Rumah Impuls' als centrum van de wijk

Stichting Suvono gaat Haiti helpen

Al ruim twee jaar helpen we Broeder Gerard in Haiti met zijn weeskinderen-project. Nog maar heel bescheiden! We mochten tot 2x toe een doos sturen met tien soorten Javaanse bamboe-stekken.Op Haiti is men bezig bamboe te planten voor meerdere doeleinden.

· Stichting Suvono gaat Haiti helpen

Kleinschalige projecten

Zelf tot de allerarmsten behorend, was zij tot haar vijfde jaar polio-patient en kon niet lopen. Ook konden haar ouders haar niet naar school sturen, maar dankzij adopsie kon zij uiteindelijk zelfs de SMA (Havo) doorlopen.

Samen met de voorzitter van de wijk Voorburg Noord Drs.Fenny Gerrits, zette ze in maart 2005 de stichting Wijkband SU-VO-NO op.(SUkun-VOorburg NOord). Omdat ik nog steeds verbonden ben aan de Stichting Sociaal Cultureel Instituut Indonesie Nederland (SCIINN),dat al vanaf 1972 bestaat,heb ik een link gelegd tussen de twee stichtingen en ben zelf voorzitter geworden van stichting Wijkband SUVONO.

Een week geleden hadden we bezoek van Wilma en Ad Taks uit Zundert,die respectievelijk gespecialiseerd zijn in prematuur geboren baby's (met alles daar omheen) en gehandicapte peuters (verzorging en onderwijs).


v.l.n.r: Paul Taverne van het I.C.C., Pim Vroegop en sociaal werkster Sulistyowati uit Sukun. Foto: Remo van Haalen

Er zijn nu acht projecten ontwikkeld voor de armsten in Sukun:

  1. Plannen vrijwilligster Elle Reumerman
  2. Ad en Wilma Taks melkproject
  3. Onderwijs voor alle kinderen
  4. Gehandicapte kinderen
  5. Op huisbezoek bij Yanes Andika
  6. De Chi-machine
  7. Het FIR-apparaat
  8. Suvono gezondheidsapparaat

· Vrijwilliger Clim Smeets verzamelt fondsen
· Vrijwilliger Ed de Vries aan het werk in Sukun
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,934,547 pageviews