Projecten

 Stichting Suvono gaat Haiti helpen 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Projecten
Stichting Suvono gaat Haiti helpen

Kaart Port-au-Prince
Kaart Port-au-Prince
Haitia
Haitia
Al ruim twee jaar helpen we Broeder Gerard in Haiti met zijn weeskinderen-project. Nog maar heel bescheiden! We mochten tot 2x toe een doos sturen met tien soorten Javaanse bamboe-stekken.Op Haiti is men bezig bamboe te planten voor meerdere doeleinden. Tegen de erosie (Haiti is kaal geplukt), maar vooral ook om met bamboe van alles te gaan doen. Zoals in Indonesië al eeuwen traditioneel wordt gedaan.· Bouwtekeningen bamboe huizen voor Haiti


In onze wijk Sukun zijn een aantal werkloze bamboe-snijders, die van de bamboe's ook de traditionele bamboehuizen kunnen maken. Zo is het idee ontstaan om bamboehuizen te gaan maken in de vorm van bouw-pakketten en deze te sturen aan Broeder Gerard voor zijn weeskinderen-projecten. Natuurlijk zal de eerste container met (hopelijk) ca. 5 bamboehuizen erin, nog worden uitgepakt en de huizen opgebouwd, onder leiding van twee bamboewerkers uit Sukun.

Stelt u zich eens voor! Twee bamboewerkers, die nog nooit uit Malang zijn weggeweest, met het vliegtuig naar Haiti (hoe die route vanuit Surabaya ook moet worden gevlogen). En de Haitianen gaan voordoen hoe deze bamboe-huizen in elkaar moeten worden gezet. Hoe trots zullen deze twee mannen zijn, na hun uitzichtloze bestaan in Sukun. En wat een mooi Indonesisch persbericht kan hier uit voortkomen. Een derde persoon zal mee reizen, die het geheel namens de stichting zal coordineren, de talen spreekt en reiservaring heeft.

We zijn er nog lang niet. Maar de fondsen-verstrekker(s) kunnen met 1 geldbedrag, twee projecten steunen, in twee ver uitelkaar gelegen hoeken van de wereld: Oost Java en Haiti. Als we als kleine stichting erin slagen, om op Haiti Broeder Gerard een klein Javaans dorpje te helpen stichten zou dit natuurlijk mooi nieuws zijn.

We roepen iedereen op, die ons adviseren en helpen kan, om dit doel te bereiken, contact met ons op te nemen.

Natuurlijk draait alles om het geld.
  1. Geld voor 5 bouwpakketten bamboehuizen
  2. Containervervoer Surabaya - Port-au-Prince
  3. Drie vliegtickets Surabaya - Port-au-Prince - Surabaya
  4. Wat zakgeld voor de 3 personen, die ca. 30 dagen in Haiti zullen moeten zijn.

Punten 1 en twee zijn bedoeld om uiteindelijk meerdere zendingen te kunen versturen. Punt 3 en 4 zijn slechts eenmalig voor de eerste zending.Het is voor ons een geweldige verrassing dat jullie in stilte aan de bamboehuisjes voor Haiti hebt gewerkt.

Ook het Haiti-team en mijn abt Don Daniel waren er verwonderd over! Dank.

Ja, het zou geweldig zijn als er dit jaar 2008 al enkele bamboehuizen op Haiti zouden staan.

Wij zullen de vaklui met open armen ontvangen.

Ze zullen niets te kort komen en zullen héél goed worden verzorgd!

Wij wachten af, U groetend met dank en eerbied en bewondering.

Broeder Gerard van WezelEen deel van de stad Port-au-Prince.
Een deel van de stad Port-au-Prince.

Een standbeeld in Port-au-Prince.
Een standbeeld in Port-au-Prince.

Een klein meisje dat iedere dag zelf vers water moet halen.
Een klein meisje dat iedere dag zelf vers water moet halen.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,958,788 pageviews