Foto's

 Oktober 2009: Mikael en Petrus, onze Papua-jongens 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
Oktober 2009: Mikael en Petrus, onze Papua-jongens

Kort geleden was Mikael jarig. Pipiet had Mikael natuurlijk een paar maal bezocht, maar Pim kon helaas een paar maal niet mee. Zondag 25 oktober kon dit dat eindelijk wel. Mikael is verhuisd. Van het grote complex naar een huisje vol jongens, die zichzelf kunnen (en moeten) helpen.

Zijn hele leven sliep hij met een of meerdere zusterjes op de kamer. En plotseling kwam er dan bij zijn verjaardag het oordeel, dat hij nu te groot was om nog bij de zustertjes op de kamer te mogen slapen. En zo werd hij verplaatst. Hij mist nu de zorg die hij voordien had.

Dat moet moeilijk zijn voor hem die niet eens zindelijk is. De jongens zullen zich belast voelen met hem zo nabij. Maar we konden toch iemand vinden van deze jongens om Mikael wat te helpen onderweg. Voor deze activiteiten missen we Lana heel erg.

Voordat we naar Mikael reden, hebben we eerst Suvono - school-adoptiekid Petrus opgehaald. Immers ook hij krijgt nooit bezoek. Papua ligt heel ver weg van Java.Hij is nog klein genoeg om nog wel in het grote complex te mogen wonen. Maar Petrus is verder een pientere jongen, die het goed doet in de derde klas.

Petrus mocht mee en ook spelen op alle apparaten. Hij genoot ook, maar op een afstandje van zijn steeds blij schreeuwende lotgenoot. Ze waren allebei echter net zo blij met hun horloge, dat Pipiet voor hen ter plaatse kocht.


Eindelijk kon Pim ook weer eens op bezoek bij Mikael. De ontmoeting was hartverwarmend en ontroerend. "Pappa, pappa" riep Mikael en huilde van blijdschap. Sponser Gerard van Soest had hem bedacht namen zijn kleinzonen Sebastiaan en Matheus, met een leuke verjaardagskaart ,cadeautjes en geld om dit uitstapje mogelijk te maken.


Natuurlijk was er voor Mikael weer een uitje. Deze keer was de Mata Hari Mall de bestemming, waar Mikael weer naar hartelust kon spelen.


Daarna een gezellige lunch. Hierbij wilde Mikael toch ook graag weer zijn favoriete patatje met tomatensaus.


Het uitstapje werd besloten met een verjaardagscadeau, een horloge dat behalve water- en schokproof, ook bij vallen niet kapot te krijgen is. Op de foto heeft Mikael zijn horloge al om.


Natuurlijk was er dan voor Petrus ook een horloge, dat Pim hem hierbij om doet.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,731,400 pageviews