Foto's

 Mei 2011: Warme kolak pisang voor de Malangse zwervers 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
Mei 2011: Warme kolak pisang voor de Malangse zwervers

Warme kolak pisang voor de Malangse straatzwervers. Kolak Pisang is een tradionele Javaanse lekkernij. Het wordt vaak gebruikt als nagerecht en emaakt van banaan en kokosmelk.

Onze secretaris Ad Schuurman deelde een meevallertje dat hij in Nederland, kreeg, met Pipiet in Sukun. Een luxe om dan te mogen bedenken welke Suvono-actie hiermee gedaan zal worden. I.p.v. rijst met kip dus deze keer warme kolak pisang voor de mensen die op straat moeten leven.

Vaak in groepjes bijelkaar brengen ze voor dichte winkels de nacht door, maar er zijn ook heel eenzame mensen bij die ergens alleen zitten. Pipiet weet ze allemaal wel te vinden - bij licht en duisternis. Hulp krijgt ze gelukkig genoeg, natuurlijk van Fatima, maar ook van Desy die uit Jakarta over was gekomen en van Suvono-kid Mayla. Mayla hielp trouwens ook met Fatima om deze kolak pisang te maken.

En wat is meer waard dan de glimlach op de gezichten van deze mensen zoals te zien is op de laatste foto's?

We zijn er natuurlijk voor de toekomst van de kinderen in Sukun, maar we vergeten de armsten die op straat moeten leven natuurlijk ook niet. Wilt u dat we speciaal voor u ook eens een actie uitvoeren op straat?

Dan kunt u ons helpen via een eenvoudige handeling op onze site. Met een donatie van bijv. 50 euro kunnen we ruim 100 mensen op straat laten glimlachen.


Pisang en kolak.


Kolak pisang bereiden.


Kolak pisang klaar om uit te delen.


Drukte om de Kijang.


De dozen gaan open.


Pipiet met hulp van Fatima, Desy en Mayla.


Pipiet als een licht in het donker, voor al deze mensen op straat.


Desy helpt mee.


Eenzaam en alleen op straat, maar Pipiet vindt ze wel.


Blijdschap.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,731,391 pageviews