Foto's

 25 maart 2012: Foto-verslag viering 7 jaar Stichting Suvono 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
25 maart 2012: Foto-verslag viering 7 jaar Stichting Suvono

Ondanks de harde regen was het bij aanvang van ons feest in Rumah Impuls Sukun al een drukte van jewelste. Pim Vroegop hield zijn openings-toespraak waarbij hij de nadruk legde op de trots die alle Suvono-kinderen zo uitstralen.

Want zonder hulp van boven kun je dat nu eenmaal niet worden. Immers moet er zomaar een sponsor zijn die je helpen wil, zonder jou persoonlijk al te kennen. Een sponsor - ver weg - van een andere cultuur en taal - maar toch zo met ons verbonden.

Dat is een wonder, net zo goed, dat het vanzelfsprekend is om op school steeds maar te mogen overgaan naar de volgende klas. Dat is niet vanzelfsprekend, maar het gaat. Steeds weer. We hoeven geen kampioenen op school, waar het om gaat is dat de lagere school goed wordt doorlopen. Zodat er een ondergrond is, die de ouders moesten missen.

We danken dan ook onze sponsors die ons op weg helpen in ons leven. En dat zijn we met elkaar - Suvono-kinderen - die ook elkaar zullen blijven helpen. 7 jaar Suvono : dat is de kleuterklas t/m. de zesde klas, opweg naar een volgende grote stap.

Waar we hier trots op kunnen zijn is natuurlijk de Indonesische cultuur; een enorme verscheidenheid. Dansen is er één van. Laten we dat vooral serieus nemen en ons hierin verdiepen. Dat deze cultuur op ons zal worden overgedragen, zodat het niet verloren zal gaan. Stichting Suvono voorziet hierin en geeft 17 kinderen lessen in culturele dansen.

En zo kon ons feest van start gaan met een Javaanse openingsdans. (foto's 2 t/m. 8) Daarna was het pret met twee maffe clowns, die de kinderen goed aan het lachen brachten. Met dans, muziek en grappen. (foto's 9 t/m.14)

En toen kwam de verjaardagstaart. Dea en haar broertje Firman mochten taart uitdelen namens hun sponsor. (foto's 15 t/m.18)

Op vier tafels stonden al borden klaar met eten en de traditionele Nasi Kuning (Nasi Tumpeng) voor verjaardagen - werd hieraan toegevoegd voor een gezonde, voedzame en feestelijke maaltijd.

Met melk en een ijsje waren alle kinderen goed voorzien. Cadeautjes waren er ook weer in de vorm van prijsvragen. Ook werd er voor gezorgd dat alle kinderen een envelopje meekregen met wat geld hierin. (foto's 19 t/m. 24)

En zo werd ons feest dan afgesloten. (foto's 25 t/m. 27) De plaatselijke televisie maakte wat beelden, die zaterdag 31 maart worden uitgezonden voor Malang en omgeving. Deze beelden hopen wij te mogen ontvangen en te plaatsen op youtube en aan te bieden aan Midvliet TV (voor Voorburg en omgeving)

Deze feestelijkheden werden mogelijk gemaakt door div. donaties, waarbij onze dank in het bijzonder uitgaat naar de heer G. van Soest, de heer J. Visbeen en mevrouw J. Dubelaar, de heer H. van Schaik, Stichting Hati Bersatu, de heer A. den Ouden, fam. M. Angenent, de heer R. Marnette, Mw. A.M. Schut, de heer C. Somers, de heer C. Ritsma, de heer J. Dijkstra, fam. H. Garrelds, de heer H.P. Hager, de heer B. du Plessis en onze Marktplaats-kopers die hun aankopen betaalden met naar boven afgeronde bedragen.

Door al deze steun-betuigingen kunnen we hoopvol door naar ons 8-jarig bestaan.

suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,917,406 pageviews