Foto's

 4 april 2012: Ibu Anna 95 jaar 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
4 april 2012: Ibu Anna 95 jaar

Ruim een half jaar geleden maakten wij melding van de toen 94-jarige Ibu Anna. Zij werd woensdag 4 april 95 jaar! Dus drukte of geen drukte, een bezoekje aan haar was zeker op z'n plaats. Pipiet en Fatima bezochten haar met een verjaardagstaart, een kaart en een bloemetje, wat drankjes en een boek.

Intussen is haar dochter Martina in Portugal, die zorgde voor de fondsen van haar moeder, overleden. Op verzoek van haar kinderen hadden we ibu Anna gelaten waar ze was en hadden ons plan om haar naar Malang te halen laten varen. Ze zat daar in Sidoarjo goed en oudjes op zo'n hoge leeftijd moet je niet meer verkassen. Wij berustten ons hierin.

Sinds 4 april j.l. is Pipiet zo ontdaan over het verblijf dat het plan om Ibu Anna naar Malang te halen weer actueel is. De fondsen voor haar verblijf komen nu van haar zoon Mario in Engeland en uiteraard moeten we dus nog verder in overleg om het allemaal rond te maken.

Pipiet constateerde bij Ibu Anna een gevoel van onveiligheid, waarbij alles wat haar dierbaar is telkens wordt ontnomen. Alle meegenomen cadeautjes zouden direct kunnen worden afgepakt. Ze koesterde ook de meegenomen drankjes alsof ze die verder nooit meer heeft gezien of gedronken.

Verder zou ze bijv. geen identiteitspapieren meer hebben, een uit de badkamer verdwenen gebit is niet vervangen, ze mist haar lievelings duster, etc.etc. Ook constateerde Pipiet dat het personeel onvriendelijk is.

Ibu Anna zit in een weliswaar propere kamer maar zonder redelijk uitzicht en verder is ze verstoken van televisie of zelfs maar een radiotje. Dit kamertje deelt ze bovendien met een indonesische vrouw, die zeer warrig overkomt. Een combinatie van een gevangenis en een 3e klas ziekenhuis-kamertje.

Ibu Anna was heel erg blij met ons bezoek. We houden ons nu bezig met de vraag of wij haar nu echt z.s.m. kunnen overplaatsen naar Bhakti Luhur Malang, dat deze faciliteiten voor haar ook moet hebben tegen dezelfde kosten.suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,934,512 pageviews