Foto's

 6 april 2014: Suvono-actie voor de daklozen in Malang 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
6 april 2014: Suvono-actie voor de daklozen in Malang

Ter gelegenheid van het 9-jarig bestaan van Stichting Suvono, werden ook de Malangse daklozen niet vergeten. Hierbij 17 foto's gemaakt op zondagmorgen 6 april om 03.30 - 04.00 uur, in de nog verlaten straten in het stads- centrum. Op zaterdagavond maakten Pipiet en Fatima 150 maaltijden voor de daklozen , die deze keer als ontbijt zouden worden uitgedeeld; met dank aan de spontane sponsors.

Hoewel op zondag het verkeer wat later op gang komt en er ook winkels dicht blijven worden de mensen die op straat moeten leven, toch verjaagd door de stadswacht en de politie, zodra het licht is. Om de mensen de tijd te gunnen om rustig te eten moesten de pakketten dus voor dag en douw zijn uitgedeeld.

Een eenzame - wanhopige vrouw - smeekte Pipiet om hulp, omdat ze het niet meer aankon. Ze was door haar man de kampong uitgejaagd omdat ze astmatisch was. Ze had helemaal niets en niemand meer. Deze huilende vrouw is Pipiet erg bij gebleven. Ze heeft wat geld gekregen om naar een kliniek te gaan, die in principe deze mensen gratis moet helpen. Maar mensen die niets hebben zijn bang dat ze toch moeten betalen. Komende zaterdagnacht gaat Pipiet kijken hoe het met deze vrouw is. Pipiet had bij het uitdelen hulp van Fatima en de Suvono-meiden Mayla en Sifa en natuurlijk ook van Suvono-chauffeur Sigit.

Helemaal niets doet de overheid voor deze mensen. Mooie propaganda-faciliteiten blijken in de praktijk een enorme bureaucratische drempel te hebben. Mensen worden om papieren en documenten gevraagd. die zij niet hebben en worden minderwaardig behandeld of simpel bij de deur weggestuurd.

Helpt u Pipiet? Het kan!

suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,731,399 pageviews