Foto's

 7 augustus 2016: Voedselpakketten voor daklozen 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
7 augustus 2016: Voedselpakketten voor daklozen

Van de heer Suherman (Jakarta) - verzamelaar van oude ansichtkaarten van Nederlands-Indie - ontvingen wij een donatie, waaruit we deze gehele uitdeel-actie mogelijk hebben kunnen maken.

Met plezier staat Pipiet hiervoor een hele dag in de keuken met enkele helpsters, waaronder - zoals altijd - Fatima. Want natuurlijk werken we voor de toekomst van de kinderen van Sukun, maar we willen toch ook anderen die in de knel zitten niet vergeten.

Anders dan in Europa, is er in Malang geen enkele instantie, die zich over deze verschoppelingen ontfermd. Al heel vroeg in de morgen, nog voor het licht is, komt er een ordedienst ,met knuppels gewapend - om de winkelstraten " schoon te vegen". Velen verhuizen dan naar parkjes en de alun-alun.

Deze keer maakte Pipiet een geheel ander menu dan de gebruikelijke nasi met kip en ei. Het werd nasi met ikan lele en lalapan met tahu en tempeh. Waarom ikan lele? Allereerst bevat ikan lele ook de nodige vitaminen die de mensen op straat nodig hebben. Maar met hulp van Stichting Suvono is binnen de gevangenis in Malang een visvijver aangelegd waar gedetineerden ikan lele mogen kweken.

De gedetineerden zijn naast criminelen en terroristen veelal gewone jongens uit Sukun, die betrapt zijn bij het gokken bij voetbalwedstrijden ,hanengevechten, drinken van alcohol of het opzetten van een soort voetbal-toto. Het stiekem meedoen aan het roken van een joint kan worden bestraft met (jawel) acht jaar hechtenis.

Die jongens huilen elke dag en het regime binnen de muren is vreselijk. Ouders of familie komen nog zelden op bezoek , de cellen zijn overvol, er is veel geweld. Eten is onder de maat en voor alles moet worden betaald. Faciliteiten voor studie etc., zijn er niet. Uitsluitend de moskee, waar iedereen telkens heen moet. Het is dus BUITENGEWOON dat wij dit konden realieren.

Stichting Suvono koopt van deze jongens de ikan lele op tegen de prijs die we er ook op de markt voor moeten betalen. Er komt een tijd, dat deze jongens terug mogen naar Sukun en ook zij zullen onze hulp nooit vergeten. Het voornaamste van onze acties blijft natuurlijk de voedselhulp aan de dakloze bejaarden.

suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,792,299 pageviews