Madura

 26 februari 2022: Foto-serie Suvono op Madura [2] 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Madura
26 februari 2022: Foto-serie Suvono op Madura [2]

Met deze tweede serie Madura foto's, laten we wat meer zien van onze expedities over het eiland. We bezoeken hier het dorp Krampon, bij de afslag van de grote weg naar het zuiden in het Regentschap Sampang, nog voor de route naar Tordjoen (nu Torjun geschreven). Op het kaartje van foto 2 is duidelijk de ligging te zien van deze plaatsen. Verder is bij elke foto een tekstje te lezen. Met de "Perkumpulan Madoera Tempo Doeloe" zou in de nabije toekomst kunnen worden bekeken hoe we de samenwerking verder kunnen ontwikkelen.


Op werkbezoek in de omgeving van Tordjoen samen met het Hoofd van Toerisme voor het Regentschap Sampang, waar de lokale overheid een Hollands Dorp hoopt te realiseren, gebaseerd op de historie. Hier waren Nederlands-Indische drinkwater-projecten en er woonden Nederlandse gezinnen. Aan ons om hulp gevraagd om concepten in te dienen voor dit bijzondere plan.


Locatiekaartje voor het gebied rond Tordjoen (Torjun)


Op bezoek bij het Dorpshoofd (Kepala Desa / Kades) van een historische plaats, met een klein museum en enkele bezienswaardigheden.


Op bezoek bij een jamu-fabriek met anex winkel. Madurese jamu is vooral nationaal bekend en is vooral gericht op een succesvol samenzijn tussen man en vrouw. Hier worden dus producten verkocht, die voor iedere bezoeker (m/v) interessant zijn.


Het geheim van de Madurese vrouw : de Tongkat Madura (Tonkat Madoera) Tijdens de rondreis legt een beeldschone Madurese vrouw uit, hoe - en waarom - het goed is, om dit artikel te kopen.


In het restaurant van ons hotel in Sampang. Samen met Madurese dames, die een voortreffelijk internationaal ontbijt klaarmaken.


Voor ons verblijf in het Regentschap Sampang, staat ook een rondrit door de stad per becak (fietstaxi) op het programma. Een leuke belevenis.


Vriendschap is zo gemaakt, maar wel volgens een speciaal protocol. We zijn hier ook in Sampang op een historische plek, waar de Madurese Held Trunodjojo is geboren en getogen. Er is daar ook een Historische Vereniging tot behoud van het historisch erfgoed, een onderdeel, waar ook onze stichting zich hard voor voor maakt.


Schitterende dansvoorstellingen in de Pendopo van de Regent van Sampang.


Madura is ook bekend vanwege prachtige batik. Deze batik is uit de collectie van de inmiddels overleden echtgenote van de vorige Indonesische president Yudhoyono, Ani Yudhoyono, (mantan Ibu Negara)
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,917,376 pageviews