Nieuws

 1 april 2012: Gebedsdienst 7 jaar Stichting Suvono 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
1 april 2012: Gebedsdienst 7 jaar Stichting Suvono

In Indonesië is het gebruikelijk, dat bij iedere plechtigheid ook een Gebedsdienst wordt gehouden. Dit is niet alleen bij Christenen gebruikeljk, maar bij álle godsdiensten. Indonesië telt de meeste Christenen (Katholieken en Protestanten) van Azië en de meeste Islamieten ter wereld. Maar hiernaast heeft Bali zijn eigen unieke godsdienst Hindu-Bali en zijn er ook velen (meest Chinezen) die div. Budhistische stromingen aanhangen.

Zeg in Indonesië nooit dat u niet gelovig bent, want hiertegen is grote afschuw onder alle lagen van de bevolking. Wij doen hier dus trouw mee aan deze gebruiken van de samenleving.

Onze Gebedsbijeenkomst was deze keer voor de stabiliteit van onze stichting, die steeds wel op de proef wordt gesteld, zoals ook vandaag weer, nu een virus onze computer heeft platgelegd.

Maar telkens komt er wel weer een klein wonder op ons pad om verder te kunnen, zoals nu op een oude laptop waarvan de letters al heel vaak haperen bij het typen. Het voornaamste is dat het werkt, waardoor wij toch weer voort mogen gaan. Goddank!

We baden natuurlijk ook voor mensen die hopen op een wonder van boven. Gesloopt vaak door ziektes en spanningen, die dit met zich meebrengt. Als de spanningen afnemen gaat het ook beter en kunnen ziektes beheerst worden. Binnen ons team van vrijwilligers kennen wij een aantal mensen die enstig ziek zijn en ons toch blijven helpen.

Daar is grote bewondering voor op te brengen.

En ook onze 80-plussers, waar we er velen van kennen onder onze sponsors. Lieve mensen, zonder jullie met naam te noemen, voor God hebben wij jullie namen uitgeroepen, met de vraag om kracht, gezondheid en moed.

U ALLEN BENT BELANGRIJK VOOR ONS EN DAT ZULLEN WIJ NOOIT VERGETEN.

Zoals dat ook traditie is in Indonesië, wordt een Gebedsdienst afgesloten met een gezamelijke maaltijd. En alle aanwezigen krijgen daarna ook nog een doosje met een broodje en een gebakje mee naar huis.


suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,917,471 pageviews