Nieuws

 07 januari 2014: Waaier met geschiedenis 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
07 januari 2014: Waaier met geschiedenis

Al geruime tijd terug kregen wij een waaier cadeau, met de bedoeling om deze te veilen en de opbrengst te gebruiken voor stichting Suvono. Deze waaier, met hierop 9 Japanse postzegels uit 1940 , die - op de waaier geplakt - werden afgestempeld met " 4 . 9. 2 " . Een Japanse kamp- commandant zou het cadeau hebben gedaan aan een Indische vrouw uit dat kamp - in september 1945.

De waaier kwam in Nederland terecht, waar het ons in 2011 werd geschonken. Het werd ook verkocht in Nederland voor 100 euro en dit bedrag kwam geheel ten goede aan de stichting.

De nieuwe eigenaar kreeg door deze waaier veel inspiratie, waarbij hij het gevoel kreeg dat het beste wat hij kon doen was de waaier terug te schenken aan onze stichting. En zo gebeurde dat. De waaier kwam terug in Indonesië na ca. 65 jaar.

Via facebook werd het tenslotte in december 2013 opnieuw geveild. En het bracht samen met nog wat andere artikelen 2 miljoen rupiah op. De nieuwe eigenaar - de heer Herdy Gomedi in Jakarta - willen we dan ook hartelijk danken voor deze unieke aankoop, die voor onze stichting zoveel geluk heeft gebracht.

suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,935,452 pageviews