Nieuws

 Februari 2014: Afscheid van Govert Huijser 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
Februari 2014: Afscheid van Govert Huijser

Met het overlijden van generaal b.d. Govert Huijser op 5 januari 2014 hebben wij opnieuw een vooraanstaand sympathisant verloren. Het verlies van deze vriendelijke en invloedrijke vriend is groot en onvervangbaar.

Voorzitter Pim Vroegop had regelmatig contact met Govert Huyser, vooral rond de 15 Augustus-herdenkingen in Den Haag. Maar ook in Indonesië waar Govert nog graag kwam, trokken ze samen op, veelal ook in gezelschap van zijn echtgenote. "Goof" en Pim konden het goed met elkaar vinden en waren over veel zaken gelijk gestemd.

Govert Huijser was geboren in Soerabaja en heeft er ook de Japanse bezetting meegemaakt. Als 11-jarige jongen verloor hij in een jappen-kamp zijn moeder. In 1949 ging hij in Nederland naar de KMA te Breda Tijdens zijn militaire loopbaan was Govert Huijser o.a. in Nederlands Nieuw-Guinea tot eind 1962.

Zeer betrokken met het Indisch Verzet wist hij de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR) op te zetten en onder zijn voorzitterschap was de PUR de organisatie voor verzetsdeelnemers en oorlogs- getroffenen - tot 2011.

Govert Huijser stond ook achter uitwisselingsprogramma's van studenten, tussen Nederland en Indonesië. In dát kader ontstonden de eerste contacten met Pim Vroegop, die toen secretaris was van de Stichting Sociaal Cultureel Instituut Indonesië - Nederland. (1995 - 2004)

Govert Huijser was ook een welkome gast in Pim's radio-programma's voor Radio Midvliet. (Gemeente Leidschendam-Voorburg) De ontmoetingen waren steeds hartelijk en hij toonde veel belangstelling voor onze stichting.

Met respect en bewondering zullen we Govert Huijser nooit vergeten.suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,934,479 pageviews