Nieuws

 26 november 2018: Nieuwsbrief Stichting Suvono 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
26 november 2018: Nieuwsbrief Stichting Suvono

Geachte sponsors, donateurs , belangstellenden , vrienden en relaties,

Zoals de meesten van ons wel weten draait onze stichting, na bijna 14 jaar - nog steeds op volle toeren. Bij de start konden wij rekenen op een groot aantal vrienden en vrijwilligers die ons hielpen met de fondsenwerving en promotie. Vrijwel de meesten zijn ons na 14 jaar ontvallen. In tegenstelling tot de meeste stichtingen is er bij Stichting Suvono niemand die ooit enige betaling of vergoeding ontving voor diensten en onkosten. Als er voor kinderen een sponsor weg viel, vingen we dit op om uit eigen zak het kind te steunen om te voorkomen dat het de school zou moeten verlaten.

Onze hoofdwebsite -- www.suvono.nl -- kon vanwege werkdrukte niet worden bijgehouden. Onze 11 jarige Pans heeft toen een eigen alternatieve website gemaakt om onze berichten te plaatsen. Met blijdschap kunnen we nu berichten, dat ook op onze hoofdwebsite de berichtgeving weer met regelmaat zal worden geplaatst.

De spil van onze stichting -- Pipiet -- is ernstig ziek en wordt in Nederland behandeld. We hopen dat haar ziekte met medicijnen gestabiliseerd kan worden. De artsen zijn er momenteel druk mee bezig. Het werk van Pipiet in kampong Sukun, Malang is goed overgenomen door Fatima, die van meet af aan betrokken is bij de organisatie. Fatima heeft voldoende vrijwilligsters die haar helpen met de lessen, maaltijden etc. bij de bijeenkomsten in Rumah Impuls Sukun.

Berichtgeving voor de sponsors en donateurs is een belangrijk onderdeel van het werk . Door het overlijden van medewerkers in Nederland, was dit voor ons een zwak punt geworden. Onze excuses gaan dan ook uit naar hen, die al lange tijd geen update hebben ontvangen. Wij willen daar snel verbetering in aanbrengen. Respect gaat uit naar hen, die ons door alles heen blijven helpen, ondanks uitblijven van een update. Ons werk gaat volop door en uw steun is belangrijker dan ooit. Stuurt u ons uw WhatsApp nummer naar +31 6 121 494 30 (klikken opent whatsapp op mobile apparaten met whatsapp geinstalleerd) en we kunnen u dan in december al rechtstreeks een kijkje laten nemen bij ons in Rumah Impuls Sukun.

Heeft u tijd om ons mee te helpen, heel graag. Ook kunnen wij in Malang een stagiaire plaatsen voor 3 tot 6 maanden. Voor lessen in Engels en Nederlands.

Veel kinderen hebben momenteel geen sponsor. Ook nieuwe kinderen, die nog maar net de basisschool moeten bezoeken. Rond de jaarwisseling moeten we een tussenbalans opmaken en misschien zelfs kinderen van de scholen halen. Er is leerplicht maar de faciliteiten op de scholen die daarvoor zijn aangewezen zijn hopeloos en doorspekt met radicalisme in alle vormen. Ons doel is te streven naar een vrolijke school met lieve leerkrachten die de kinderen onbevangen op de rails zetten naar een goede toekomst. Voor de kinderen zelf, maar ook voor de omgeving.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,934,465 pageviews