Nieuws

 15 december 2021: Herstart activiteiten op SUVONO.nl 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Nieuws
15 december 2021: Herstart activiteiten op SUVONO.nl

Met het overlijden van Pipiet Vroegop-Sulistyowati heeft Stichting Suvono nu ook de grootste klap te voorduren gekregen. Na een zwaar ziekbed door de gevolgen van de slopende ziekte MSA-p (Multiple System Atrophy- parkinsonisme) is Pipiet hieraan op 2 september 2021 overleden.

Stichting Suvono was haar levenswerk en ze heeft in haar geboortewijk Sukun heel veel bereikt over 16 jaar activiteiten. Op haar sterfbed hebben we Pipiet verzekerd om door te gaan met "haar" stichting.

Hoe moeilijk dit ook zal zijn, we gaan door met Stichting Suvono.

Er komt een geheel nieuw bestuur met ook een andere invulling van activiteiten. De activiteiten zullen nu verplaatsen met het helpen van kinderen in de overstap naar de Universiteit. Malang is een Universiteiten-stad.

Wij hebben de mogelijkheid om flinke subsidies te regelen, waarbij u een kind kunt helpen met 200 euro voor een heel semester.

Natuurlijk helpen wij wel de armste gezinnen in Sukun, zodat kinderen onbezorgd van de lagere school naar de middelbare school kunnen gaan. Ook helpen wij , meer dan voorheen kinderen die klaar zijn met school, aan een baan.

Verder richten wij ons ook op de (heel) kleine ondernemers.

Ook heeft onze stichting nu samenwerking met Musea en projecten voor Toerisme. Met name is er samenwerking met de vier Regentschappen op het eiland Madura. Tot op heden was het opzetten van rondreizen over Madura een onmogelijke klus, totaal anders dan bijvoorbeeld een rondreis over Java, Bali, Sumatra of Sulawesi (het voormalige Celebes), waarbij overheid en bevolking op een lijn zaten. Madura is zeer de moeite waard om te bezoeken, maar NIET individueel. En juist dat brengt voor Stichting Suvono mogelijkheden voor groepsreizen onder deskundige begeleiding.

Meer hierover later op onze website.

Maar het mooie bericht is nu dat onze website SUVONO.NL nieuw leven is ingeblazen dankzij Jeroen van der Linde. Met ingang van nu, kunt u onze stichting hier weer volgen voor ons WEL EN WEE.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,665,114 pageviews