Foto's

 Maart 2007: Twee jaar Stichting Suvono 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Foto's
Maart 2007: Twee jaar Stichting Suvono

Op 11 maart 2007 bestond onze stichting twee jaar. Dat wilden wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Feest op ons kantoortje Rumah Impuls in Sukun met de aanwezige vrijwilligers en een aantal adoptie-schoolkinderen.

Wij kozen voor KFC, want kip lusten alle kinderen en er is een leuke speelhoek.Het succes van een vorig bezoek, dat werd betaald uit het Willem Vuisting-fonds; waren we nog niet vergeten. (zie foto's op de site) Een sponsor voor dit feestje werd aangetrokken door stagaire Laura Reumerman, die zich in Malang volledig weet waar te maken. We hebben Harm Piet bereid gevonden om dit geheel te bekostigen, waarvoor onze dank, ook namens alle kinderen en vrijwilligers. Vrijwilliger Henny Korteland uit Rotterdam betaalde tot slot voor allemaal nog een ijsje. Met elkaar zijn we sterk. Ook Henny bedankt.

Zo werd dit uitstapje weer een groot succes. Kinderen uit dezelfde wijk (Sukun), maakten bij KFC in sommige gevallen voor het eerst met elkaar kennis. Eerst werd er door alle kinderen een tekening gemaakt. De leukste tekening wordt uitgezocht (dit hoeft dus niet de mooiste te zijn) en komt op een T-shirt, dat alle Suvono-kinderen in Sukun van ons krijgen. Natuurlijk gaan we deze T-shirts ook verkopen, om aan het hard benodigde kasgeld voor onze stichting te komen. Klik hier voor meer informatie over deze actie.

Een groep kinderen met enkele vrijwilligers bij de KFC om tekeningen te maken en natuurlijk ook een lekker hapje naar binnen te werken.
Een groep kinderen met enkele vrijwilligers bij de KFC om tekeningen te maken en natuurlijk ook een lekker hapje naar binnen te werken.

Enkele dagen later werd er door een tweede groep kinderen na school nog flink gekleurd.
Enkele dagen later werd er door een tweede groep kinderen na school nog flink gekleurd.

Ook op de Indriyasana School werd op dinsdag 20 maart nog een voortzetting gemaakt aan de tekenwedstrijd voor alle Suvono-kinderen op die school, die niet meekonden naar KFC op 11 maart. Onder het genot van echt hollandse speculaas en een flesje melk werden er in een vol 2e klas-lokaal nog 23 eens tekeningen ingeleverd. Het Suvono-straatjongetje Damarus, dat directe hulp van ons krijgt maar nog niet op onze lijst staat voor adoptie-schoolkinderen mocht bij deze gelegenheid meetekenen in de klas, tussen de Indriyasana-kids. Het hoofd der school Ibu Rosa liet meteen weten, dat zij Damarus wel een kans wilde geven op de school, als Stichting Suvono een sponsor voor hem heeft. Wie helpt hem om het te proberen op de beste school in Sukun?

In Nederland hopen wij op een tiental adressen ons Suvono-T-shirt te kunnen gaan verkopen. Heeft u misschien ideeën? Laat het ons weten. Een volgende stap is om ter zijner tijd een soortgelijke tekenwedstrijd in Nederland te doen laten plaatsvinden, bijvoorbeld door kinderen van de P. Oosterlee-school in Den Haag of De Zevensprong in Cuijk, die al direct of indirect met onze stichting te maken hebben.

Ook de kleinsten doen hun uiterste best.
Ook de kleinsten doen hun uiterste best.

Wat willen we met de shirts

We willen in elk land van de wereld tenminste 1 Suvono-T-shirt zien te krijgen, dat door een lokaal kind in dat land wordt gedragen en zo wordt gefotografeerd op een voor dat land herkenbaar punt. (Bijv. in China bij de Chinese Muur, in Nederland op de Keukenhof of in Indonesieë bij de Borobudur-tempel) Wie heeft iemand in het buitenland, die zoiets met 1 T-shirt voor ons wil doen? Koop dan van ons 1 T-shirt en stuur het daar heen. De foto komt op onze site en zo is dan ook te zien in welke landen wij al een T-shirt hebben.

· Lees verder: 'Wereld-shirt'

Na het drinken van de melk is het tekenen geblazen.
Na het drinken van de melk is het tekenen geblazen.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,731,388 pageviews