Stichting SUVONO

 drs. H. L. Liem 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Stichting SUVONO
drs. H. L. Liem

Hwie Liong Liem is momenteel de gevestigde apotheker van Apotheek Jager Bruining in Medisch Centrum de la Rey te Den Haag.

Hij is geboren in Malang op 14 november 1955. Vader is een Delftse TH-ingenieur in de chemie en moeder deed later de verkoop en acquisitie van het familiebedrijf Medasa; in import- en export van Indonesische rijsttafel artikelen.

In mei 1966 is de familie Liem geëmigreerd naar Nederland, doordat de politieke situatie in Indonesië instabiel werd (machtsovername door Suharto). Daar zowel vader als moeder in Nederland heeft gestudeerd, is het een logische keuze om hiernaar toe te gaan. "Het geeft ook een betere toekomstperspectief voor de kinderen", aldus de ouders Liem.

De middelbare school heeft Hwie Liong alswel zijn zusje May Kwee in Rotterdam doorlopen. Daarna hebben ze in Utrecht de studie farmacie, respectievelijk geneeskunde gedaan. May is nu huisarts in Krimpen aan den IJssel.

Tijdens zijn studie heeft Liong een computerbedrijf opgezet. Samen met een compagnon heeft hij onder ander een chirurgen maatschap in een ziekenhuis in Rotterdam geautomatiseerd. Later verkocht hij één van de eerste draagbare computers aan studenten en promovendie in Utrecht en omgeving.

Naast het bedrijfsmatige heeft hij tijdens de studie ook een drive-in-discotheek gehad. Als er studentenfeesten waren, werd hem gevraagd om de muziek te verzorgen voor die avond.

Uiteindelijk heeft hij na 11 jaren zijn apothekersstudie voltooid.

Liong heeft direct na zijn studie in 1989 Gezondheidscentrum Marco Polo opgezet in Kanaleneiland te Utrecht. Uiteindelijk zijn daar 5 huisartsen, fysiotherapie, verloskunde en accupunctuur onder één dak gaan praktiseren. Dit bleek een gouden formule te zijn.

Na 11 jaren heeft hij het hele Centrum verkocht en is samen met een compagnon een nieuwe vitaliteits lijn gaan opzetten. Er werden diverse drogisten en apotheken; op diverse locaties in Nederland; gekocht om zo outlets te creëren ten behoeve van het uitdragen van hun vitaliteitsconcept.

Na enkele jaren is de samenwerking beëindigd en heeft hij afscheid genomen van dit concern.

In 2005 is Liong naar Den Haag gegaan om in de huidige apotheek te werken. In 2007 heeft hij rondom zijn apotheek ook een Medisch Centrum opgezet met diverse huisartsen en andere medische disciplines.

Zijn tweede carrière doorloopt hij tot op heden ook met succes.

In een eerder stadium heeft Liong kennisgemaakt met Pim Vroegop tijdens een Malang-reünie in de Bilt. Later is hieruit een hechte vriendschap ontstaan. De extreme verhalen en de levenservaringen van Pim hebben indruk gemaakt op Liong.

Daar Liong toch al regelmatig geneesmiddelen doneert aan goede doelen in Indonesië, heeft hij besloten om zijn pijlen te richten op de door Pim Vroegop opgezette stichting Suvono.

De hobbies van Liong zijn tennis, muziek luisteren en maken (speelt zelf piano en keyboard voor feesten en partijen). Uiteraard is computer in de breedste zin van het woord (film editing, muziek, grafisch enz.) ook zijn dagelijkse liefhebberij. Vroeger knutselde hij regelmatig aan elektronische apparaten. Het managen van zijn bedrijf behoort nu tot zijn levensmissie.

Verder is hij een fervente aanhanger van schoonheden en lekkernijen des levens (eten, natuur, sociaal bezig zijn met mensen enz.). Zijn familie - vrouw en 2 kinderen van 10 en 12 jaar - is hem heilig.

drs. Hwie Liong Liem en zijn familie
drs. Hwie Liong Liem en zijn familie
suvono.nl · online doneren · © 2005-2024

3,958,728 pageviews