Stichting SUVONO

 Mevrouw Laura Reumerman 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Stichting SUVONO
Mevrouw Laura Reumerman

Laura Reumerman
Laura Reumerman Laura, 23 jaar is tijdelijk vrijwilligster voor Stichting Suvono en zal vanaf midden februari een half jaar stage gaan lopen in Indonesië. Ze heeft na haar basisopleiding HBO-SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) gedaan omdat ze altijd al mensen heeft willen helpen/coachen/begeleiden. Vroeger wilde ze altijd rechter worden, want dan kon ze de criminelen laten opsluiten. Rechter is het niet geworden, maar wel sociaal juridisch dienstverlener. Grof gezegd is dat tussen maatschappelijk werker en advocaat in.

Tijdens haar opleiding kwam ze erachter dat vooral het sociale aspect haar erg aansprak en ze ontdekte dat ze dat ook in zich had. Na drie jaar opleiding moest ze voor het eerst stage lopen. Ze kwam toen terecht in de verslavingszorg. Ze had twee plaatsen, één bij volwassenen en één waar hele gezinnen opgenomen waren, dus ouders (soms alleen de moeder en soms beide ouders) met kinderen. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan, enerzijds op vakgebied en anderzijds op sociaal gebied. Ik heb geleerd wat kinderen nodig hebben van hun ouders evenals van hun school. Kortom is ze kinderen erg leuk gaan vinden.

Tijdens haar opleiding heeft ze besloten om na haar opleiding naar het buitenland te gaan om daar voor langere tijd mensen te helpen. Ze weet inmiddels dat mensen het beste geholpen kunnen worden door ze iets te leren. Dat is dan ook precies wat dat ze voor Stichting Suvono wil gaan doen. Ook wil ze natuurlijk graag iets leren van de kinderen en volwassenen in Malang, met name te taal en de rijke cultuur. "Misschien is het ook goed om de armoede, zoals die in Nederland eigenlijk niet bestaat, eens te ervaren", aldus Laura.

Hoe vind je dan een plek waar je iets dergelijks kunt doen? Ze is gaan zoeken op internet, maar vond daar eigenlijk niets waarvoor ze zou kunnen werken. Ze is daarna op speurtocht gegaan, op zoek naar alles wat met Indonesië te maken heeft in Nederland. Op die manier kwam ze een paar keer dezelfde naam tegen, Maudy Angenent. Zij organiseert de Indische soos in Groningen en doet nog veel meer dingen voor anderen. Zij vroeg haar naar de soos te komen. Ook bracht ze haar in contact met Pipiet, medewerkster van Stichting Suvono in Indonesië. Zo is het balletje gaan rollen. Van Pipiet kreeg ze al snel te horen dat ze welkom was in Malang, en daar was ze erg blij mee. Eindelijk een stageplek gevonden! En wat ze er allemaal gaat doen? Daar komt ze vanzelf wel achter als ze eenmaal op haar plekje is, er is meer dan voldoende om je bezig te houden in de wijk Sukun.

Inmiddels is Laura in Nederland begonnen aan wat voorbereidingen voor haar aanstaande vertrek naar Indonesië. Ze volgt inmiddels een cursus Indonesisch. Ze heeft reeds reiservaring naar Indonesië, vorig jaar kwam ze er voor het eerst met haar vader en twee goede vrienden. Ze was direct verkocht; het prachtige land, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten. In Nederland houdt Laura zich bezig met onder andere theater - ze is lid van Losse Planken, een theatergroep waarmee ze altijd weer een leuke tijd heeft. Ze zwemt en sport op regelmatige basis en verder verslint ze boeken. Ook in Indonesië moet het meeste geen probleem opleveren, alleen zal ze haar vrienden van de Losse Planken even moeten missen.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,595,893 pageviews