Stichting SUVONO

 Pipiet Sulistyowati 

Logo Stichting SUVONO

Help Stichting Suvono; sluit hier uw reisverzekering af!
 Stichting SUVONO
Pipiet Sulistyowati

Sulistyowati werd bij haar geboorte al meteen Pipiet genoemd. Ze was een kleine baby met kleine oogjes etc. Ze had straatarme ouders en ze werd in de kampong van Sukun geboren op 21 november 1974. Ze had polio en kon niet lopen. Gelukkig verbeterde haar ziekte en vanaf haar 5e jaar deed ze haar eerste stapjes.

Toen ze naar school moest sneed haar vader schoentjes voor haar uit een oude autoband. Om de schoentjes te laten glimmen werden deze met klapperolie ingesmeerd. Pipiet moest vaak nablijven voor korvee-werkzaamheden, want haar ouders konden het volledige schoolgeld niet betalen en ze kregen nergen hulp. Dus moest zij met diensten het tekort aan schoolgeld terug verdienen.

Toch kon Pipiet uiteindelijk de HBS (SMA) doorlopen en kreeg ze eerst werk als "voorman" in een fabriek. Later hielp ze in haar wijk met allerlei sociale activiteiten, vooral kinderverzorging. Pipiet kreeg in 2001 hulp van Pim Vroegop om meer te doen voor de kinderen ,zoals het verstrekken van vitamines en mineralen in koekjes en verse melk.

Pim nodigde Pipiet uit om naar Nederland te komen in 2004, om daar allerlei instanties te bezoeken, die zich bezig hielden met hulpverlening. Verder organiseerde zij speelgoed-inzamelacties te Den Haag, Voorburg, Zoetermeer, Rilland-Bath en Amersfoort. Ze stond aan de grondlegging van de Stichting wijkband Sukun-Voorburg Noord en vertegenwoordigt Suvono on Sukun voor allerlei taken, zoals de coordinatie van het project Ibu Carla, waarbij alle kinderen, die de Poshandu bezoeken een glas melk krijgen.

Bovendien is ze nu gespecialiseerd in immigratie-zaken, zodat donateurs van suvono gemakkelijk een visum voor Indonesie kunnen krijgen en ook ter plaatse kunnen verlengen. Per 11 januari 2006 is Pipiet ook penningmeester geworden van de Lembaga Kotakota Suvono te Malang.

Harry van Kleef (rechts), Pipiet Sulistyowati (links) en Maulana (bestuur LKS) in een restaurant in Lawang.
Harry van Kleef (rechts), Pipiet Sulistyowati (links) en Maulana (bestuur LKS) in een restaurant in Lawang.
suvono.nl · online doneren · © 2005-2023

3,595,903 pageviews